Ékszer
Hozzászólás írása

‘Chantico’ – nyaklánc

chantico nyaklánc gyöngyhímzés ékszer gyöngy bead embroidery jewelry

Amit erről a nyakláncról tudni kell:

  • Gyöngyhímzéssel készült, saját festésű cabochonnal a közepén.
  • Mikor kész lett és alaposan megnéztem, hogy mit is sikerült összehoznom, elgondolkodtam, hogy akkor én most én vagyok-e, vagy egy kínai kisgyerek, aki éhbérért készít neonszínű, gagyi bizsukat. Aztán úgy döntöttem, hogy akárhogy is van, ezek szerint nekem tetszenek a neonszínű, gagyi bizsuk.
  • Az Abilmentén fél éve vásárolt láncot és strassz láncot is felhasználtam benne. Ez csak azért említésre méltó, mert még szinte semmihez nem nyúltam hozzá, amit tavaly a vicenzai utaim során vettem.
  • Összesen öt tűmet sikerült kettétörnöm az elkészítése közben, és majdhogynem egyiket sem fűzés közben. Csak néha arra eszméltem, hogy miközben nézem a készülő munkát, és tűnődöm, hogy hogyan tovább, az épp pihenő jobb kezemmel véletlenül elpattintom a tűt. Kezdjek aggódni?
  • Chantico a drága, értékes dolgok azték istennője. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy miért ezt a nevet választottam. 😉

~*~

What you need to know about this necklace:

  • It is a bead-embroidered piece, with a hand-painted cabochon in the middle.
  • After it was done and I stopped to take a good look at it to see what I had created, I suddenly asked myself if I was still me, or some kid in China who makes cheap, neon-colored trinkets in a sweatshop. Eventually I just concluded that I like cheap, neon-colored trinkets.
  • I actually used a strand of chain and cup-chain I bought at the Abilmente Fair half a year ago. This is a big deal because: I haven’t touched almost any of the things I bought in Vicenza last year.
  • I managed to break a whopping five needles while I was making this necklace, but almost none of them while actually working on the piece. At times I just suddenly noticed that while I had been inspecting the piece and wondering how to continue, my right hand just accidentally snapped the needle. Should I be worried?
  • Chantico is the Aztec goddess of precious things. I don’t think I should explain my choice of a name for this piece. 😉

 

1

7

6

5

4

3

2

Kategóriák: Ékszer

Szerző:

Egy harmincas angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár, jelenleg kereskedelmi asszisztens, aki szabadidejében szeret egy kicsit elveszni a gyöngyök és egyéb mütyürök világában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.